Snelle websites: waarom en hoe

Hoe cruciaal is website snelheid voor het succes van je klanten? En hoe verbeter je site performance?

Onder webbureaus is het algemeen bekend dat website snelheid, naast security, belangrijk is. Maar zijn korte laadtijden echt zo cruciaal voor klantsucces? En hoe optimaliseer je de snelheid van een websites?

Succesvolle websites zijn snel

Snelle websites converteren beter, hebben langere bezoekerssessies, krijgen meer bezoekers en worden door Google beloond. We kunnen dus met zekerheid zeggen dat er een direct verband is tussen website snelheid en het succes van een website.

Heeft je klant nog twijfels bij het laten optimaliseren van hun website? Om het belang van een snelle website te onderbouwen kun je de volgende voorbeelden geven:

(bron: https://medium.com/@vikigreen/impact-of-slow-page-load-time-on-website-performance-40d5c9ce568a)

Belang van korte laadtijden bewezen door Walmart

Walmart heeft onderzoek gedaan naar het verband tussen conversie en laadtijden. De resultaten zijn verbluffend: voor iedere seconde die een website sneller laadt, ziet Walmart een conversiestijging van 2%! Zelfs een schijnbaar kleine vertraging van 100 ms zorgt bij Walmart voor 1% minder omzet.

Onderzoek van Walmart

Site performance optimaliseren

We kunnen concluderen dat snelheid een cruciale factor is in het succes van een website. Bij het optimaliseren van een site zijn drie partijen verantwoordelijk:

Conclusie

Snelle websites zijn op veel manieren succesvoller. Je kunt een website op een laagdrempelige manier optimaliseren door alleen plugins te installeren die echt gebruikt worden.

Er is geen magische oplossing om een website met één druk op de knop snel te maken, maar er zijn veel tools beschikbaar zoals YSlow en Google PageSpeed waarmee 'bottlenecks' gevonden en opgelost kunnen worden.

Tot slot is de hoster één van de belangrijkste factoren. De hoster moet zorgdragen voor een snelle infrastructuur en caching tools als LiteSpeed, Varnish en Redis. Benieuwd of jouw websites beter kunnen presteren? Neem contact met ons op!

Tags: