Cyberfusion op de JoomlaDagen 2019

Leestijd
2 minuten
Auteur
William Edwards
Datum
21 mei 2019

Afgelopen weekend was Cyberfusion aanwezig op de JoomlaDagen. Een korte impressie van de JoomlaDagen en Joomla 4.

Afgelopen weekend waren wij aanwezig op de JoomlaDagen. De JoomlaDagen is een jaarlijks evenement waar beginners en experts samenkomen: ook experts kunnen kennis opdoen. In dit artikel geven we een korte impressie van de JoomlaDagen.

De toekomst van Joomla: versie 4

De dag begon met een presentatie van Joomla vice-president Alexander Metzler. Alexander lichtte de uitdagingen van het project toe en er werd veel aandacht besteed aan versie 4 van het CMS. Joomla 4 is op dit moment druk in ontwikkeling.

Joomla 4 was dan ook het onderwerp van de volgende presentatie. Door de grappen door ("which will be first? Brexit or Joomla 4?") vertelde Brian Teeman in grote lijnen welke onderdelen van het systeem verbeterd worden in versie 4.

In de presentatie werden interessante nieuwe features en uitgangspunten genoemd, zoals focus op 'accessibility'. Daarmee maakt het project een grote sprong voorwaarts voor gebruikersvriendelijkheid. Daarnaast worden sommige oude functies en verouderde code verwijderd om de codebase schoon te houden. Daarnaast zijn we benieuwd of Joomla 4 nog verdere verbeteringen gaat introduceren voor site snelheid.

Joomla 4 admin panel
Joomla 4: voorlopige admin panel

Cyberfusion <3 Joomla

Voor ons als hoster is de nieuwe CLI feature in Joomla het meest interessant. In Joomla 4 is namelijk een nieuw script aanwezig waarmee Joomla-installaties via shell (SSH) beheerd kunnen worden. We gaan nog meer Joomla-specifieke features ontwikkelen met deze CLI.

In de toekomst gaan wij ons nog meer richten op het bouwen van Joomla-specifieke hosting features. Denk daarbij aan nog betere automatische updates en eenvoudige migraties. We gaan ook onderzoeken hoe deze CLI tool ontwikkeld is zodat we in de toekomst kunnen bijdragen.

Meer weten over Joomla 4? Lees het artikel op JoomlaCommunity.

Sponsor van JoomlaDagen

We waren dit jaar voor de eerste keer sponsor van de JoomlaDagen. De Joomla community komt ieder jaar weer bijeen. We maken daar graag deel van uit!

Groepsfoto JoomlaDagen 2019
Groepsfoto JoomlaDagen 2019
Ook interessant
Preloading in PHP 7.4 uitgelegd!
Leestijd
2 minuten
Auteur
William Edwards
Datum
21 november 2019

Preloading in PHP maakt je PHP 7.4 websites met OPcache sneller. Lees alles over preloading, shared memory, process memory en OPcache.

CyberNOC 2.0 ziet het levenslicht!
Leestijd
2 minuten
Auteur
William Edwards
Datum
4 november 2019

CyberNOC, de statuspagina van Cyberfusion, heeft een grote update gekregen. De software CyberStatus hebben we in-house ontwikkeld.

Laravel-based open sourced knowledge base released!
Leestijd
2 minuten
Auteur
Cyberfusion
Datum
24 september 2019

We have released the Laravel-based, open source Cyberfusion knowledge base into the wild! With 2FA, user management, and knowledge base content management.

Direct Contact

Meer informatie? Neem direct contact op!

icon-phone

Bel nu: 040 - 711 44 96

icon-mail

Mail nu: sales@cyberfusion.nl