CyberNOC 2.0 ziet het levenslicht!

Leestijd
2 minuten
Auteur
William Edwards
Datum
4 november 2019

CyberNOC, de statuspagina van Cyberfusion, heeft een grote update gekregen. De software CyberStatus hebben we in-house ontwikkeld.

Doel van CyberNOC 2.0 en CyberStatus

CyberStatus, de naam van de software achter de nieuwe CyberNOC statuspagina, hebben we zelf in-house ontwikkeld. Andere open-source statuspagina-software vinden we namelijk lastig aanpasbaar. Het doel van CyberStatus is om bezoekers duidelijk te laten zien welke incidenten en onderhoudsmomenten er zijn.

CyberNOC header
Direct inzicht in status op CyberNOC

Techniek achter CyberStatus

CyberStatus is gebouwd met het Python framework Flask als basis. We zijn bezig met het integreren van SQLAlchemy ORM en Alembic voor database migrations. Ook maken we gebruik van Jinja voor templating. Er wordt een controller-structuur gebruikt zodat er zo min mogelijk 'logisch' werk wordt verricht in de templates.

Templating met Jinja engine
Jinja templating engine

CyberStatus bestaat uit een frontend en een backend. In de backend kunnen medewerkers incidenten en onderhoud kunnen toevoegen, wijzigen en verwijderen. Voor authenticatie in de backend wordt gebruikgemaakt van LDAP en een Python library voor LDAP v3.

Infrastructuur achter CyberNOC

Aan de infrastructuur-kant wordt HAProxy voor SSL-terminatie gebruikt. HAProxy 'proxiet' het verkeer naar Varnish. Varnish probeert data uit de cache te serveren. Als deze informatie te oud is, haalt Varnish data op van Apache met mod_wsgi. Met deze tools, die we ook voor onze cluster hosting gebruiken, is CyberNOC bestand tegen bezoekerspieken.

Load test op CyberNOC met Varnish cache
Simulatie van groot aantal bezoekers

Eerder draaide CyberNOC bij twee andere providers, zodat we klanten bij een eventueel groter incident van informatie kunnen voorzien. Helaas bleken de externe providers vaker storingen te hebben, waardoor CyberNOC niet voldeed aan onze beschikbaarheidseisen. Daarom hebben we besloten CyberNOC op onze eigen infrastructuur onder te brengen.

CyberStatus en open source

Ook voor anderen is CyberStatus een goed inzetbare statuspagina. Onze software is namelijk een goede vervanging voor bijvoorbeeld Cachet. Daarom zijn we van plan CyberStatus in de nabije toekomst te open sourcen! Op die manier kunnen anderen CyberStatus ook gebruiken, en bijdragen aan de code. Zo moeten er nog meters worden gemaakt met het integreren van SQLAlchemy, en zijn unit tests ook welkom!

Net zoals onze open source knowledgebase zullen we CyberStatus publiceren op GitHub. Interesse om bij te dragen? Houd onze GitHub in de gaten, waar ook andere projecten te vinden zijn.

Ook interessant
Cyberfusion is verhuisd naar de Eindhoven Tower
Leestijd
< 1 minuut
Auteur
William Edwards
Datum
10 juli 2020

Op 1 juni zijn we verhuisd naar de Eindhoven Tower! We hebben het iconische Evoluon ingeruild voor een nieuwe basis tegenover Eindhoven Centraal station.

IPv6 als standaard: we gaan je actief informeren!
Leestijd
2 minuten
Auteur
William Edwards
Datum
19 mei 2020

Vanaf juni informeren we partners proactief over IPv6. Als websites geen AAAA-record hebben, gaan we helpen bij de implementatie van IPv6.

NGINX op clusters: nóg snellere sites!
Leestijd
2 minuten
Auteur
William Edwards
Datum
4 mei 2020

Nieuw op 100% uptime Cyberfusion clusters: NGINX én Apache webservers zijn nu beschikbaar! Serveer content óók tijdens bezoekerspieken razendsnel!

Direct Contact

Meer informatie? Neem direct contact op!

icon-phone

Bel nu: 040 - 711 44 96

icon-mail

Mail nu: sales@cyberfusion.nl