IPv6 als standaard: we gaan je actief informeren!

Leestijd
2 minuten
Auteur
William Edwards
Datum
19 mei 2020

Vanaf juni informeren we partners proactief over IPv6. Als websites geen AAAA-record hebben, gaan we helpen bij de implementatie van IPv6.

72% van door ons gehoste zijn óók met IPv6 bereikbaar. Dat is een net percentage, maar het streven is dat alle websites met IPv6 uitgerust zijn. Daarom gaan we partners proactief informeren als zij domeinnamen hebben zonder AAAA-records.

Het kip-ei probleem van IPv6

IPv6 is de toekomst. Internet-providers verdienen echter niet direct meer geld als ze dit nieuwe internet-protocol implementeren. Daar stopt de discussie bij het management van dergelijke bedrijven meestal. Over dit kip-ei probleem blogden we eerder al. Zonder wereldwijde ondersteuning wordt de groei van het internet ernstig beperkt. Dat wordt maar al te duidelijk uit de staat van IPv6 bij sommige conculega's:

IPv6 is "experimentele techologie"

Ook zijn er organisaties die hun klanten vereisen AAAA-records weg te gooien:

Alle AAAA-records verwijderen uit DNS

Bij veel organisaties wordt IPv6 niet geïmplementeerd, omdat het niet direct rendeert. Ook schijnt gebrek aan technische kennis bij sommige organisaties door. Daardoor wordt de groei van het internet geremd; maar dat is bij veel organisaties geen factor. Wereldwijde ondersteuning is dus in handen van de organisaties die wél het beste met het internet voorhebben.

IPv6 bij Cyberfusion: het ultieme doel

Al onze hosting-diensten ondersteunen IPv6 volledig.

Dit alles met één ultiem doel: dat alle websites op ons hosting-platform dual stack ondersteunen. Dat betekent dat websites met IPv6 én IPv4 bereikbaar zijn.

Cyberfusion op ipv6provider.nl
Cyberfusion op ipv6provider.nl

Iedere maand een rapportage

Het merendeel van onze partners ziet de noodzaak van dual stack in. We zijn blij dat onze inspanningen positief effect hebben. We zien echter dat sommige partners dual stack structureel niet implementeren. Meestal heeft dat twee redenen:

  • De software is er niet klaar voor.
  • De noodzaak is simpelweg niet bekend.

Vanaf juni gaan we partners proactief informeren over IPv6-ondersteuning door hun websites.

  • Iedere maand stellen we een rapportage op van domeinnamen zonder AAAA-records.
  • De partners die deze domeinnamen beheren gaan we persoonlijk benaderen.
  • Ook gaan we ondersteuning aanbieden bij de implementatie.
  • Dat kost tijd, maar die tijd besteden we met alle liefde voor een gezond internet.

Onderscheidend vermogen

Door het voortouw te nemen, lopen onze partners voorop op de concurrentie. Maar het beste zou zijn dat IPv6 geen onderscheidend vermogen meer is. Daarom roepen we óók onze conculega's op om IPv6 standaard te ondersteunen. Je moet er alleen even wat tijd in steken.

Sommige organisaties zullen simpelweg geen aandacht aan dual stack besteden totdat ze hun investering terugverdienen. Maar organisaties met hart voor het internet zouden allemaal het protocol van de toekomst moeten ondersteunen.

Ook interessant
Cyberfusion is verhuisd naar de Eindhoven Tower
Leestijd
< 1 minuten
Auteur
William Edwards
Datum
10 juli 2020

Op 1 juni zijn we verhuisd naar de Eindhoven Tower! We hebben het iconische Evoluon ingeruild voor een nieuwe basis tegenover Eindhoven Centraal station.

NGINX op clusters: nóg snellere sites!
Leestijd
2 minuten
Auteur
William Edwards
Datum
4 mei 2020

Nieuw op 100% uptime Cyberfusion clusters: NGINX én Apache webservers zijn nu beschikbaar! Serveer content óók tijdens bezoekerspieken razendsnel!

ZFS on Linux and Ansible: order of dependencies
Leestijd
2 minuten
Auteur
William Edwards
Datum
22 maart 2020

Installing ZFS on Linux (Debian Stretch) turned out to be more of a challenge than I thought. Combined with Ansible, order of tasks seems to be crucial.

Direct Contact

Meer informatie? Neem direct contact op!

icon-phone

Bel nu: 040 - 711 44 96

icon-mail

Mail nu: sales@cyberfusion.nl