NGINX op clusters: nóg snellere sites!

Leestijd
2 minuten
Auteur
William Edwards
Datum
4 mei 2020

Nieuw op 100% uptime Cyberfusion clusters: NGINX én Apache webservers zijn nu beschikbaar! Serveer content óók tijdens bezoekerspieken razendsnel!

Sinds 2017 leveren we highly-available hosting clusters. Dankzij onze hosting-clusters zijn drukbezochte websites altijd online. Door meerdere servers parallel te schakelen, handelt het server-cluster alle bezoekers en load moeiteloos af. Iedere website is anders: daarom kun je vanaf heden kiezen tussen Apache en NGINX als webserver!

Apache als basis

Standaard worden clusters uitgerust met de Apache webserver en MariaDB database-server. Apache is in 1995 gelanceerd en is veruit de meestgebruikte webserver. Ons orchestratie-systeem configureert Apache automatisch optimaal: de prestaties van Apache zijn ten opzichte van een standaard-installatie superieur.

Gebruik van NGINX en Apache web servers
Gebruik van NGINX en Apache web servers

Statische content met NGINX

Er zijn echter ook situaties waarin statische content snel aan veel bezoekers uitgeserveerd moet worden. Bijvoorbeeld bij een reclame-campagne of een nieuws-website met veel media. NGINX, een alternatief voor Apache, blinkt uit in het serveren van statische content. Iedere website is anders: een cluster is dan ook maatwerk. Daarom kondigen we met gepaste trots aan dat het nu mogelijk is de NGINX webserver op clusters te gebruiken!

Bij traditionele cluster-oplossingen moet je kiezen tussen snelheid en betrouwbaarheid. Bij een enkele server wordt de website-inhoud direct van de schijf gelezen; met SSD's is dat razendsnel. Bij een cluster wordt de website op meerdere servers opgeslagen, waardoor er vertraging kan optreden bij het opzoeken van bestanden.

Met NGINX op cluster hoef je niet meer te kiezen tussen betrouwbaarheid en snelheid: je website is altijd snel én altijd online! De resultaten liegen er niet om. Onze eigen website is mede dankzij de gloednieuwe NGINX-feature razendsnel:

cyberfusion.nl performance op NGINX
cyberfusion.nl performance

Interesse in NGINX in een 100% uptime omgeving?

Clusters zijn qua hosting-techniek 'as good as it gets': voor 100% uptime zonder consessies - ook bij hoge bezoekersaantallen - is een cluster ideaal. Nu het mogelijk is te kiezen tussen NGINX en Apache, zijn je websites en webapplicaties altijd beschikbaar én altijd belachelijk snel: het recept voor een succesvolle website of campagne!

Wil je niet kiezen tussen verschillende webservers, bijvoorbeeld omdat je applicatie leunt op .htaccess-bestanden? Kies dan voor een samensmelting van NGINX en Apache: LiteSpeed met container-technologie.

Persoonlijk advies over het kiezen van een webserver? Bel 040 - 711 44 96 of mail advies@cyberfusion.nl . Dankzij onze jarenlange ervaring met de complexe materie van redundante hosting-omgevingen, kunnen we snel bepalen welke webserver bij je applicatie past!

Ook interessant
Cyberfusion is verhuisd naar de Eindhoven Tower
Leestijd
< 1 minuten
Auteur
William Edwards
Datum
10 juli 2020

Op 1 juni zijn we verhuisd naar de Eindhoven Tower! We hebben het iconische Evoluon ingeruild voor een nieuwe basis tegenover Eindhoven Centraal station.

IPv6 als standaard: we gaan je actief informeren!
Leestijd
2 minuten
Auteur
William Edwards
Datum
19 mei 2020

Vanaf juni informeren we partners proactief over IPv6. Als websites geen AAAA-record hebben, gaan we helpen bij de implementatie van IPv6.

ZFS on Linux and Ansible: order of dependencies
Leestijd
2 minuten
Auteur
William Edwards
Datum
22 maart 2020

Installing ZFS on Linux (Debian Stretch) turned out to be more of a challenge than I thought. Combined with Ansible, order of tasks seems to be crucial.

Direct Contact

Meer informatie? Neem direct contact op!

icon-phone

Bel nu: 040 - 711 44 96

icon-mail

Mail nu: sales@cyberfusion.nl